2015. november 13., péntek

A kerékpárosnak is látni és látszani kell

Szerda délután Záhonyban a rendőrök és polgárőrök a láthatóság fontosságára igyekeztek felhívni a kerékpárosok figyelmét. Az egyre korábbi sötétedés, a gyakran kedvezőtlen látási viszonyok miatt ősszel és télen különösen fontos a kerékpárok, kerékpárosok megfelelő kivilágítása. Számos, gyakran súlyos kimenetelű közlekedési baleset történt már azért, mert a gépkocsivezető csak későn észlelte az előtte haladó biciklist.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség szervezte akcióban Záhonyban, a záhonyi rendőrkapitányság és a záhonyi polgárőrök vetek részt. Azoknál a kerékpárosoknál, akiknél valamilyen hiányosságot tapasztaltak, a figyelmeztetés mellé ezúttal fényvisszaverő matricát, karszalagot, és láthatósági mellényt adtak ajándékba.

A lámpák és prizmák nem csak kötelező tartozékai a kerékpárnak, de életet menthetnek. Lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között az úttesten láthatósági mellény viselése is kötelező, de lakott területen belül is sokkal hamarabb észrevehető egy mellényt viselő biciklis. A láthatóság az úttesten közlekedő gyalogosok számára ugyanennyire életbevágó. 

A kerékpáros közlekedés kötelező tartozékai cikk ide kattintva olvasható.

További képek: