2015. október 16., péntek

A barabási egyesület sikeresen pályázott

A Barabás Polgárőr Egyesület a MVM által kiírt gépjármű beszerzési pályázaton Suzuki Vitara 1.6 Allgrip terepjáró gépkocsit nyert. 

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 21/2015 (IV.17.) MVM rendeletének értelmében, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2015-től igénybe vehető támogatásokról szóló rendelet értelmében idén is lehetőséget adott a hazai polgárőr egyesületek számára, hogy pályázatot nyújtsanak be.

Ennek keretén belül lehetett új polgárőr járőr gépkocsi beszerzésére pályázni. A polgárőr egyesületek a korábbi pályázatban elért eredmény közel háromszorosát valósították meg idén, ugyanis 2013-ban 144 polgárőr pályázó részesült támogatásban, míg 2015-ben több, mint 400 polgárőr egyesület pályázott sikeresen. 

A polgárőr egyesületek a kerületek, tanyák biztonsága, a fa és terménylopások, illegális hulladéklerakás megelőzése érdekében ezentúl még többet tehetnek, ugyanis a pályázat nyertesei ez idáig egyáltalán nem rendelkeztek vagy csak 15-20 éves gépjárművekkel rendelkeztek, azokkal láttak el polgárőr járőr szolgálatot.

A 2013-as és a 2015-ös pályázat sikere révén a polgárőr egyesületek több, mint egy negyede új gépjárművel rendelkezhet, összesen több, mint 3,6 milliárd forint értékben. 

A Barabás Polgárőr Egyesület a pályázaton elnyert gépjárművüket 2015. október 15-én, a Nyíregyházi Autószalonban, Kósa Imre József elnök úr vette át. Ezzel a gépkocsival a barabási polgárőrök régi vágya válhatott valóra. Barabás közbiztonsága így biztosabb alapokon állhat majd, fokozottan segítve ezzel a helyi rendőrség munkáját is.

A gépkocsival együtt négy évre szóló ingyenes CASCO biztosítást, egy garnitúra téli gumit, 150 ezer forint értékű üzemanyagkártyát, és egy 60 ezer forintos utalványt kapott az egyesület, melyet a zsámbéki teszt pályán lehet tesztvezetésre váltani a közeljövőben.