2015. március 25., szerda

Tisztújító közgyűlés a Megyei Szövetségnél

Megtartotta a tisztújító-, és a 2014. évben végzett munkájának évértékelő közgyűlését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség Nyírbátorban 2015. március 14-én.

Az elnökség tagjainak megválasztását követően Somogyi János, megyei elnök értékelést mondott a szövetség előző évi tevékenységéről.

A 2014-es év a külterületi biztonság éve volt, a polgárőrök a szolgálatok harmadát a külterületeken teljesítették. A 2015-ös év az oktatás-képzés éve lesz a polgárőrségnél. Főbb célkitűzéseik között határozták meg a közbiztonság javításához hozzájáruló programok kiszélesítését. 

A megyei Polgárőr Szövetség kiemelkedőnek, példaértékűnek értékelte az együttműködést a megyei rendőr-főkapitánysággal és a társszervekkel.

A közgyűlésen Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a polgárőr mozgalomban végzett tevékenységéért Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozat kitüntetésben részesítette a megyei rendőrfőkapitányt, Dr. Tarcsa Csaba r. dandártábornokot.

A főkapitány a közrend, közbiztonság és bűnmegelőzés terén kifejtett tevékenységéért Sárkányölő Szent György emlékpakettel jutalmazta:

  • Váradi Lászlót, a Demecseri Polgárőr Egyesület elnökét,
  • Pásztor Mihályt, a Timári Polgárőr Egyesület elnökét,
  • Majláth Györgyöt, az Obsitos Őr- Polgárőr Egyesület elnökét,
  • Vaszily Sándort, a Kisvárdai Polgárőr Egyesület elnökét,
  • Bulátkó Róbertet, a Nyírbélteki Polgárőr Egyesület tagját és
  • Horváth Csabát, Zsurki Polgárőr Egyesület tagját.