2015. január 21., szerda

A dögei, kékcsei és kisvárdai polgárőrök közös akciója

2015. január 19.-én, hétfőn délelőtt egy követ szállító IVECO nyergesbillenős kamion borult az árokba, a 381-es úton, Kékcse és Kisvárda között.

A kamion Kékcse felől Kisvárda irányába halad a 381-es úton, mikor a 44-45-ös km szelvényben egy Kisvárda felől érkező DAF nyergesbillenős kamion visszapillantó tükre nekiütközött az IVECO visszapillantó tükrének. Az IVECO vezetője jobbra kormányzott. A járműszerelvény lehajtott a laza útpadkára, majd az árokban a jobb oldalára borult. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Az IVECO rakományát kipakolták, majd egy KOBELCO rakodógép és egy tehergépkocsi segítségével visszahúzták az árokba borult járművet az úttestre. A rakodógép a megrongálódott útpadkát is rendbe tette, majd a kőrakományt átpakolta egy másik kamionba.

A helyszínelés ideje alatt a kisvárdai és kékcsei polgárőrök irányították a forgalmat, a műszaki mentés alatt pedig a dögei és a kékcsei polgárőrök vettek részt közösen a forgalomterelésben. A balesetben a kisvárdai rendőrkapitányság intézkedett.