2014. szeptember 24., szerda

Új abroncsok 93 polgárőr szervezetnek

Idén újabb kilencvenhárom polgárőr szervezet kapott új abroncsokat a szolgálati gépjárművükre. Mindezt egy pályázati kiírással a Hankook Tire Magyarország ajánlotta fel.

A számadatok lenyűgözőkek: a teljes pályázati adatokat tekintve, az összes támogatott szervezet közül minden második polgárőr szervezet lett.

2014-ben kiemelkedően sok polgárőr szervezet pályázott és nyert a Hankook Tire Magyarország Abroncsadományozási Programjában, melyet a koreai származású autógumi gyártó cég olyan szervezeteknek hirdetett meg, amelyek tevékenységükkel a leginkább szolgálják a rászorulókat.

A program az idei évben is két részből állt. Az országos hatókörű szervezetek közül 2014-ben a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság részesült mintegy 10 millió forint értékben abroncsadományban, a kisebb non-profit szervezetek pedig további 10 millió forint körüli értékben a már tavaly sikerrel alkalmazott pályázati módon.

A kisebb non-profit szervezeteknek feltétel volt, hogy közhasznú vagy kiemelten közhasznú alapítványi, közalapítványi vagy egyesületi formával rendelkezzenek; és minimum öt éve működjenek.

Bánhegyesi Attila, a Hankook Tire Magyarország Kft. kommunikációs munkatársa tájékoztatása szerint ősszel, a Hankook Tire rácalmási gyárában, az összesen 171 idei kedvezményezett szervezet közül 93 polgárőr szervezet vehette át a jól megérdemelt adományokat. Emlékeztetőül: tavaly 26 polgárőr egyesületnek lett sikeres a pályázaton való indulás.

Bánhegyesi Attila jóvoltából egy térképen is be tudjuk mutatni azokat a településeket, aminek polgárőrsége az idei évben adományban részesült. A térképet ide kattintva lehet megnézni.


Forrás: opsz.hu