2022. augusztus 29., hétfő

Segédkezés tűzeset után Nyíregyháza - Jósavárosban

Egy megoldásra váró helyzet...egy szomorú esemény...azonnali segítségnyújtás... 

 

Sajnálatos esemény történt a 2022. augusztus 29. este Nyíregyháza - Jósavárosban.
Egy központi épület, a Május 1 téren lévő Család- és Gyermekjóléti Központ Északi telephelye gyulladt ki ezen az estén. 

 

Sokan még mindig Művelődési Központként emlegetik, viszont már nem az. Nagyon fontos ezt kiemelni, ugyanis egy ilyen rendkívüli helyzetben akár fontos perceket is veszíthetünk, ha nem jól jelentjük be a tűz helyét!
A tűzoltók hosszan tartó, de eredményes munkájának köszönhetően a tüzet sikerült megfékezni. Azt, hogy mi okozta természetesen az illetékesek vizsgálják. Jelentős az anyagi kár... 

Sokszor hozzánk szegeződik a kérdés... minthogy minek is egy polgárőr? Minek mentek oda? Mit csinál egy polgárőr? Hogyan tud itt segíteni? Erre a kicsit rosszul eső kérdésre nyújtjuk a választ: a polgárőr csendben megfigyel, alázatosan várakozik, és akkor segít amikor a legnagyobb szükség van rá. Nem történt ez másképpen azon az éjszakán sem. 

A területet éjfél után lassan elhagyta mindenki, azonban a helyszín nem maradhat ilyen esetben üresen. Biztosításra szorul. A megmaradt berendezési tárgyakat, értékeket és az arra járó esetleg kíváncsiskodó tekintetek testi épségét őrizni kell valakinek! Ebben a nehéz helyzetben is helytálló kollégáknak óriási hála és köszönet! Segítségükkel hajnalig biztosítottuk a helyszínt önkéntesen, büszkék vagyunk rátok!

 
Külön köszönet a Tiszarádi Őrző-Védő Polgárőr Egyesület tagjainak, akik a késő éjjeli riasztást követően azonnal a helyszínre érkezve reggelig segítették a munkánkat!