2020. május 21., csütörtök

Szomszédok Egymásért Mozgalmat népszerűsítik a tiszarádi polgárőrök

Gábor Zsolt, egyesületi elnök beszámolójában elmondta, hogy az egyesület vezetését 2017-ben karolta fel a tagság támogatásával. Abban az évben meg is szervezte a településükön a Szomszédok Egymásért Mozgalomat (SZEM), melynek jelenlegi vezetője Linter János. Az első évben már 47 fő csatlakozott a programhoz, amelyet folyamatosan tudnak bővíteni.

2019. év végén Lakosságvédelmi Fórumon szerveztek, melyen vagyonvédelemről és biztonságtechnikai eszközökről tartottak előadást az érdeklődő lakosság számára. A fórumon az egyesület bejelentette, hogy elindítja az Őrködő Lakosságvédelmi Programot, melybe bevonásra került maga a SZEM mozgalom is.

A település polgárőrei 2020. májusában két alakalommal a SZEM mozgalom akciójának keretein belül a településen élők számára szórólapot osztottak az Őrködő programról, a mozgalom népszerűsítése érdekében.

A helyi lakosoknak elkészített tájékoztató tartalmazza, hogy miért érdemes a mozgalomban részt venni, milyen előnyökkel jár ez rájuk nézve, illetve milyen lehetőségeket kínál ez számukra a jövőben.