2019. szeptember 6., péntek

Szolgálati gépjárműveket ajándékozott a Sz-Sz-B MRFK


A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-Főkapitányság ma délelőtt öt egykori szolgálati gépkocsit ajándékozott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetségnek. A rendőrség évek óta folyamatosan frissíti a flottáját, csak ebben az évben közel harminc autót cseréltek le Szabolcs-Szatmár-Beregben, kiszorítva a korábban használtakat. Ezek egy részét árverésen értékesítik, a továbbiakat pedig átadják a polgárőrségnek. 

"Kiemelten fontos számunkra, hogy támogassuk a polgárőrök munkáját. A hatékony szolgálat ellátásához elengedhetetlen az olyan gépjármű, ami ellenáll az időjárás viszontagságainak. A most átadott öt autót a hatóság szervizbázisában folyamatosan karbantartották és javították, így jó műszaki állapotban kerülnek át az egyesületekhez." – mondta Farkas József r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos.

"A 161 egyesületünk most már 142 gépkocsival rendelkezik, ami sokat számít, hiszen nem mindegy, milyen a technikai felszereltségünk. Ha egy településen bajba jutott emberek segítséget kérnek, rendkívül fontos, mennyi idő alatt érünk oda." – mutatott rá Somogyi János, a megyei polgárőr szövetség elnöke, akitől megtudtuk: az öt autót a nyírcsászári, a mándoki, a balkányi és két nyíregyházi egyesületek használják a jövőben.