2016. november 30., szerda

Lovas polgárőrök figyelem!

A Győr – Moson – Sopron – Megyei Polgárőr Szövetség Dávid nevű lovának új tartót keres, a ló tulajdonjogát átengedi más polgárőr szervezetnek a megyei szövetség. Az ország bármely részéről lehet jelentkezni.

A ló 9 éves, sötét pej, nagyméretű /170 cm bottal (szalaggal 177 cm), mintegy 650 kg/, szilárd szervezeti felépítésű herélt, sport félvér. 

Sérülése: Jobb párta szélen régi, gyógyult hegnyom, szaru kitüremkedés, amelyre nem sántít, esztétikai hiba.

Viselkedése: Érdeklődő az ember iránt, kapcsolatra törekszik. Kikötést és ápolást elfogadja. Lábait adja, könnyen körmölhető (jelenleg nincs patkolva).

Tartása: bokszban és karámban egyedül, mivel alfa, domináns, a többi lovat támadja, ha szabadon van. Munkaközben, nyereg alatt nem bántja a többi lovat.

Lovagolhatósági jellemzői: Dávid szilárd felépítésű, nagy mozgású hátasló, kényelmes háttal. Csikózablával lovagolható. Tapasztalt lovas szükséges dominanciája miatt, folyamatos kontrollt tartva jól kezelhető. Amennyiben a lovas bizonytalan, vágta jármódban terepen játszani kezd, oldalra ugrik, megpróbálja átvenni az irányítást.

Dávidot Kajárpéc, Miklós Major 1. szám alatt lehet megtekinteni és nyereg alatt kipróbálni.

További információ közvetlenül Major Bélától kérhető a 30/256-4510 számon.

Aki a lovat kipróbálta és szeretne rá pályázni, az motivációs levelet az opsz.lovastagozat@gmail.com címre írjon. A levélben mutassa be a leendő tartási helyet, módot (fényképekkel!) és a terveit, hogy a ló eltartását miként kívánja megoldani, melyik egyesületben adna vele szolgálatot, a ló tulajdonjogát melyik polgárőr szervezet venné át (megyei szövetség, helyi egyesület) stb. A pályázók alkalmasságát a Lovas Tagozat véleményezi.