2016. július 19., kedd

Megyei Polgárőr Napot tartottak Ajakon

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség 13. alkalommal szervezett Megyei Polgárőr Napot, melyet idén 2016. július 9-én Ajakon tartottak. Az egész napos rendezvény ünnepélyes megnyitóján Kerekes Miklós, Ajak polgármestere köszöntötte a megjelenteket, és méltatta a polgárőrség közösség érdekében végzett munkáját. Farkas József dandártábornok, megyei főkapitány beszédében megköszönte a megye polgárőreinek egész éves önzetlen munkáját és kiemelte a polgárőrséggel való együttműködés fontosságát. Főkapitány úr az ünnepi alkalomból a közrend, közbiztonság, valamint a bűnmegelőzés terén végzett áldozatos tevékenységéért nyolc polgárőrt részesített elismerésben, valamint a Megyei Polgárőr Szövetségnek munkájuk segítése érdekében egy személygépkocsit adományozott. A járművet Somogyi János elnök úr az Őri Polgárőr Egyesületének adta át.

A rendezvényen az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a Polgárőr mozgalomban végzett kiemelkedő tevékenységének elismeréséül polgárőr érdemkereszt arany fokozata kitüntetést adományozott:

Tóth Attila r. alezredesnek, a Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Osztály vezetőjének,

Balla Ferenc r. századosnak, a Kisvárdai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály- Körzeti Megbízotti Alosztály vezetőjének.

Az elismeréseket Csóra György elnökhelyettes adta át.

Az egész napos rendezvénysorozatot főzőversenyek, kézműves kiállítások, valamint rendőrségi bemutatók színesítették.


Szöveg: police.hu
Képek: Kiss László