2015. augusztus 18., kedd

A Szakolyi Polgárőrök üzembe helyezték a felújított Opel Astrát

Ópályiba, 2015.07.11-én megrendezett XII. Megyei Polgárőr Napon és a XXI. Nemzetközi Aratófesztiválon ünnepélyes keretek között a Sz-Sz-B Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Farkas József r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos rendőrfőkapitány a Sz-Sz-B Megyei Polgárőr Szövetségnek átadott egy felújított 1,6-os Opel Astra személygépkocsit. 

Somogyi János, a Megyei Polgárőr Szövetség elnöke továbbadta ezt a személygépjárművet a Szakolyi Polgárőr egyesületnek polgárőri szolgálatok ellátásához.

A HZD-004 rendszámú személygépkocsira - azt követően, hogy a szükséges átadás-átvételi, haszonkölcsön szerződés, és üzembentartói jog átruházásáról szóló szerződés aláírása került - az egyesület vezetője megkötötte a gépjármű CASCO és kötelező biztosítását.

2015.08.06-án az Okmányirodától megkapták a gépjármű új forgalmi engedélyét, melyet követően szakműhelyben a rendeletek előírásainak megfelelően felszerelték a "Polgárőrség" feliratozású fényhidat, valamint a hozzá tartozó matricákat.

Az új szolgálati gépkocsi üzemeltetésével kapcsolatos elvárásokról, feladatokról a gépjárművet használó szolgálati parancsnokok részére Sinka György, az egyesület elnöke tartott egy eligazítást, majd jelképesen átadta a gépkocsi okmányait, kulcsát, és menetlevelét az aznap szolgálatot teljesítő polgárőr társának. 2015. 08. 11-én hivatalosan üzembe helyezték az új polgárőr szolgálati gépkocsit.

Az egyesület a nagy értékű támogatást és bizalmat további aktív és a rendőrséggel közös szolgálatok ellátásával kívánják megköszönni - "Együtt a közbiztonságért" törvényességi előírások betartása mellett.

További képek:







Sinka György
Szakolyi Polgárőr Egyesület elnöke