2015. május 12., kedd

"Hankook Abroncs adományozás"

A Hankook gumik gyártója a Hankook Tire Magyarország Kft. az előző évekhez hasonlóan idén is meghirdeti az abroncsadományozási programját, hogy segítse azokat az országos és/vagy helyi hatókörű szervezeteket, amelyek tevékenységükkel a társadalom számára fontos szolgálatot végeznek.

A 2015-ös Abroncsadományozási Program keretében a Társaság olyan kisebb alapítványok és egyesületek számára kíván segítséget nyújtani, amelyek méretükből fakadóan más módon nagyon ritkán és csak nagy erőfeszítések útján jutnának támogatáshoz.

A pályázat célja: alapítványi és egyesületi formában működő közhasznú szervezetek (továbbiakban: Kedvezményezett(ek)) magyarországi tevékenységének támogatása, közúti közlekedésük biztonságának elősegítése.

A támogatás formája: a Társaság által gyártott gumiabroncsok ingyenes juttatása. Minden szervezet legfeljebb 12 darab, azaz 3 garnitúra gumiabroncsra adhatja le igényét. A program jelentkezőivel szemben támasztott feltételek Az abroncsadományozási programra való jelentkezés érdemi elbírálásához a jelentkező szervezetnek minimálisan az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:
  • közhasznú vagy alapítványi, közalapítványi vagy egyesületi forma,
  • alapító okiratában, vagy alapszabályában meghatározott célja megvalósítása érdekében az alábbi tevékenységek valamelyikét látja el (támogatott tevékenység):
    • környezetvédelem és ehhez kapcsolódó oktató tevékenység,
    • természetvédelem és ehhez kapcsolódó oktató tevékenység,
    • tájvédelem és ehhez kapcsolódó oktató tevékenység,
    • fenntartható fejlődés és ehhez kapcsolódó oktatótevékenység,
    • gyermekek idegen nyelv oktatása,
    • gyermekek biztonságos közlekedés oktatása,
    • rászorulókat támogató szervezetek,
    • gyermek-, és koraszülött mentés vagy szállítás,
    • bűnmegelőzés, önkéntes rend- és katasztrófavédelmi tevékenység.
  • Legalább 5 évvel ezelőtti nyilvántartásba vétel, és ugyanezen időponttól megszakításmentes, igazolható és jelenleg is aktív működés Magyarország területén.
  • Az adományban részesült szervezetek 2 évente pályázhatnak újra az Abroncsadományozási Programban.

A jelentkezés benyújtásának módja: az erre a célra létrehozott alábbi weboldalon, amelynek címe: www.hankookadomany.hu. Ezen a weboldalon van lehetőség a kötelezően csatolandó dokumentumokat szkennelt formában feltölteni.

Az érvényes jelentkezés minimális tartalma:
  • 30 napnál nem régebbi bírósági kivonat a szervezet létezésének és közhasznú státuszának igazolására,
  • az érintett gépjárművek teljes forgalmi engedélyének másolata,
  • a támogatott tevékenység rövid bemutatása, amely minimálisan tartalmazza a szervezet által végzett, támogatott tevékenységfajta megnevezését, ennek földrajzi területét és számszerű eredményeinek rövid bemutatását (pl.: használt autók száma, éves futott átlag km, ellátott esetek/érintettek száma,),
  • a program keretén belül elérhető abroncsok közül az igényelt abroncs méretének és fajtájának (téli vagy nyári) megjelölése (a program keretében elérhető abroncsméretek és fajták köre a program weboldalán található ’Pályázom” menüpont alatt megtekinthető és kiválasztható).

Pályázati időszak: 2015. május 1. – 2015. július 15.

A beérkező igények elbírálása: A kiírásnak megfelelő, érvényes jelentkezések között a program kiírója – a program anyagi kerete erejéig és a kért abroncsok elérhetőségének függvényében – saját hatáskörében dönt. A cél a leginkább támogatásra szoruló szervezetek segítése, annak érdekében, hogy a program társadalmi hasznosságát maximalizálja.

Értesítés: A Hankook Tire Magyarország Kft minden pályázót elektronikus úton kiértesít - a jelentkezés benyújtásakor megadott e-mail címre - pályázatának pozitív vagy negatív elbírálásáról. A Kedvezményezettek listáját a program weboldalán (www.hankookadomany.hu) is közzétesszük. A nyertesek a gumiabroncsokat kizárólag a Társaság rácalmási székhelyén vehetik át (2459 Rácalmás, Hankook tér 1.), előre egyeztetett időpontban, az igényelt és támogatásként megítélt abroncsok raktárkészletétől függően. A Társaság igyekszik a megítélt abroncsokat legkésőbb 2015. 10.15-ig átadni a Kedvezményezettek számára, de ezt az eltérő típusú és szezonú abroncsok gyártásütemezése befolyásolhatja, módosíthatja.

A helytelenül megadott kontaktinformációkból fakadó problémákért a Társaság nem vállal felelősséget! Amennyiben a kiértesítési szakaszban a nyertes pályázóval sem emailben, sem telefonon nem tudjuk felvenni a kapcsolatot az adatok megerősítése, és az adomány átvételének pontosítása céljából, az elnyert adományt felajánljuk egy másik szervezet számára. Tévesen megadott adatait a pályázati időszakban (május 1 – július 15.) a pr.hungary@hankooktire.com email címre elküldött levélben korrigálhatja!

A kapcsolatfelvétel/visszajelzés/időpont-egyeztetés határideje 2015. augusztus 31. Azon Kedvezményezettek, akik ezen időpontig nem veszik fel a kapcsolatot a Társasággal, a támogatási jogosultságukat elveszítik, a korábban megítélt abroncsokat további értesítés nélkül más pályázó szervezeteknek adjuk át.

A részletezett körülmények fennállása esetén a fenti időponttal az időközben esetlegesen postai úton megküldött támogatási szerződés érvényét veszti, a Hankook, mint a pályázat kiírója és kezelője az abban foglaltaktól eláll.

Az adományként kapott abroncsokat a nyertes, a Hankook által megadott és emailben vagy telefonon előre leegyeztetett időpontban, kizárólag a rácalmási gyárban veheti át. A Hankooknak nem áll módjában az abroncsokat sem hosszabb ideig tárolni, sem bármilyen úton eljuttatni a nyerteseknek.

Az abroncsok átvétele meghatalmazott útján is lehetséges, de erről a Kedvezményezetteknek kell gondoskodni. Meghatalmazott útján történő átvétel esetén a ’Meghatalmazó’ és ’Meghatalmazott’ által együttesen aláírt (és lebélyegzett) ’Meghatalmazás’ bemutatása és átadása szükséges. A Meghatalmazottak számára átadott abroncsok tekintetében a Társaság az átadást követően semmilyen további felelősséget nem vállal.

Egyéb rendelkezések: A programra való regisztrációval a jelentkező szervezet:
  • hozzájárul ahhoz, hogy az adomány átadásához kapcsolódó médiaeseményen a Hankook Tire Magyarország székhelyén vagy más, később megjelölendő helyszínen részt vesz, és hogy a pályázat eredményeinek kommunikációjában nevét a Társaság felhasználja,
  • vállalja, hogy amennyiben van saját honlapja, azon legalább 12 hónap időtartamig a Hankook logót feltünteti és a pályázatban érintett járművén, vagy járművein a Társaság logóját matrica formában elhelyezi, azok állapotáról gondoskodik,
  • elismeri, hogy a programra való regisztráció szabályait, a jelentkezés részleteit megismerte és az elbírálás gyakorlatával egyetért.