2010. november 21., vasárnap

Álpolgárőr Demecserben

2010. november 19.-én, a demecseri polgárőrök figyeltek fel arra, hogy általuk ismeretlen polgárőr nő Polgárőr feliratú láthatósági mellényben közlekedik Demecser, Esze Tamás útról Kék község irányába. 

Az eseményről az elnököt értesítették, akivel együtt a személyt Demecser és Kék községnél érték utol, ahova rendőri intézkedést kértek.

A hírt a szon.hu is közreadta, alább olvashatóak a részletek:

Álpolgárőr Demecsernél

Demecser - Péntek délután (17 óra körül) egy személy haladt kerékpárjával a 3827- es úton Demecser felől Kék irányába. Az illető polgárőrség feliratú láthatósági mellényben volt. Fontos a láthatóság, de ez a személy feltűnt a szolgálatban lévő demecseri polgárőröknek is, ugyanis polgárőr egyedül nem lehet szolgálatban.

Az illetőt megállították, és kiderült, hogy nem polgárőr, csak az egyik családtagja az. Elmondta, hogy nem figyelt és megfogott egy mellényt, és felvette. A figyelmetlenség nem lenne bűn, de információk szerint rövid időn belül már ez volt a harmadik alkalom, hogy így polgárőr mellényben fogták meg közterületen. Most rendőrt hívtak, és eljárást indítottak az ?álpolgárőr? ellen, jogosulatlan címhasználat miatt.

Nem tudni mit akart elérni a mellény viselésével

A polgárőrség szeretné felhívni a figyelmet, hogy csak a szolgálatban és a valóban polgárőr viselhet jogszerűen polgárőrség feliratú ruházatot. Az utóbbi időkben egyes önszerveződő csoportok tagjai is megpróbálták tevékenységüket a polgárőrség keretében legalizálni, kihasználva, hogy a polgárőrök megbecsülésnek örvendenek.

(Ez az illető nem tudni, hogy mit is akart elérni azzal, hogy ilyen mellényt viselt. Arról nincs információ, hogy egyéb szabálysértést követett-e el, és esetleg azt gondolta, ha polgárőrnek hiszik nem szólnak neki érte.)

Forrás: szon.hu
A hírt beküldte: Váradi László - 3.számú régió vezető