2013. október 20., vasárnap

10 éve alakult a Máriapócsi Polgárőr Egyesület

10. éves fennállását ünnepelte a Máriapócsi Polgárőrség.

A jelenleg 27 főt számláló Máriapócsi Polgárőr Egyesület 2013. október 20-án ünnepelte a megalakulásának 10. évfordulóját.

A Nemzeti Kegyhely Fatemplomában bevezetésképpen az egyesület elhunyt tagjaiért megemlékező szentmisét tartott Kapin István Kegyhelyigazgató Úr. Ezt követően a Zarándokházában került sor a 10. éves jubileumi emléklap átadására, melyet 9 fő alapító polgárőr vehetett át Posta József polgárőr régiófelelős úrtól. Az alapítók között vehette át az elismerő oklevelet Papp Bertalan polgármester úr is.

Elismerésben részesültek azok az alapító polgárőrök, akik a megalakulás óta töretlen tenniakarással állnak szolgálatban Máriapócs város közbiztonságának fenntartásában.

A rendezvényt jelenlétével megtisztelte Nagy István r. alezredes nyírbátori rendőrkapitány, Varga Zsolt r. százados máriapócsi őrsparancsnok, Tóth István r. zászlós körzeti megbízott, valamint Becsei György nyírgyulaji és Pataki László pócspetri polgármester úr is.

A rendezvény hivatalos részét követően a megjelent polgárőrök családtagjaikkal és a meghívott vendégekkel együtt, a támogatók jóvoltából finom vacsorát fogyaszthattak el, melyet kötetlen beszélgetés követett.

Az egyesület tagsága további aktív tevékenységre tett vállalást a következő évtizedre is a település lakosságának, valamint az ide érkező turisták és zarándokok szubjektív biztonságérzetének javításában.